Traditioner og fødselsdag

Vores vej videre gennem Ecuador gik til Cuenca – landets kulturhovedstad, dog med et kort ophold i Riobamba på vejen.

På vejen til Riobamba kom vi forbi Ecuadors ældste kirke – noget mere spartansk end de øvrige vi har set…

 

Vores tid i Riobamba var kort, men der blev da tid til en tur på det lokale (lørdags)marked, hvor vi fik købt lidt alpaca-souvenirs med til den videre rejse – det kan jo være, det bliver køligt et par dage undervejs. Rustet med alpaca sweatshirts og poncho, er vi nu klar til alt slags vejr (næsten!).

 

Bortset fra markedet var der ikke meget tju-hej i Riobamba. Det er dog et af de få steder i Ecuador, hvor mange af de indfødte går i mere traditionelt tøj. De var utroligt fine alle sammen, når de kom gående ned ad gaden i deres hatte, lange fletninger og farverige ponchoer. De passede så fint ind i den gamle by og i bjerglandskabet omkring den.

 

Cuenca er en meget velbevaret gammel by, med hyggelige og smukke små gader i rigtig spansk koloni-stil.

I udkanten af den gamle by er anlagt skinner til en sporvogn. Gaderne hvor vognen skal køre, er spærret for bilkørsel, og en del trafik er derfor blevet omlagt, da man lagde skinnerne. De er klar til, at sporvognene kommer.

Vi kunne så erfare fra en venlig taxa-chauffør, at skinnerne blev lagt for flere år siden og sporvognene, der skal køre på dem, stadig lader vente på sig…

Cuenca skulle være Ecuadors kulturelle centrum, og vi havde læst os frem til, at alle museer er gratis. Nu er vi ikke lige de store museumsgængere, og eftersom vejret var noget trist besluttede os for, at der måske alligevel var et eller to museer, som kunne være interessante at kigge nærmere på. Det viste sig så, at det i hvert fald ikke lige var de to museer, som er gratis…?! Faktisk er det en ordning, som kun omfatter udvalgte museer i byen… – godt så. Ikke noget museumsgængeri i denne omgang.

Det meste af tiden gik i stedet med at dalre rundt i byens meget hyggelige gamle gader, og se på kirker (dem er der også ret så mange af i Cuenca!)

 

Den vigtigste oplevelse vi havde i Cuenca var dog også Livas 2-års fødselsdag! Vi havde derfor brugt en stor del af eftermiddagen i Riobamba på at købe den helt rigtige Nunnu (baby) til hende (som hverken var for stor til at tage med, eller for lille til at den bliver kedelig!).

Efter morgenmad og gaveudpakning (Nunnu var en succes!), skulle turen gå til en park (med legeplads). Da vi var næsten henne ved parken, kom regnen….! (det oplevede vi desværre en del af i Ecuador), så vi endte med hurtigt at fange en taxa, og køre til en lille café, hvor Liva kunne få sin fødselsdagskage! Kagen var flot, og den lille pige var meget glad – hun kunne dog ikke lide kagen, men spiste gladelig små maregns-kys i stedet… (de var også meget pænere – lyserøde!)

Liva formår som altid at charme alt og alle på sin vej, og da vi var på restaurant om aftenen, faldt tjenerne da også i med begge ben. Restauranten lå i forlængelse af hotellet, og de kan åbenbart godt finde ud af at snakke sammen, for da vi havde spist overraskede tjenerne os med en lille fødselsdags-dessert med lys i til Liva – øjnene strålede lige så meget som lyset, og Livas glæde ved at puste endnu et lys ud var stor!

 

Ja, så Cuenca handlede mest om Liva – men nu er vi også klar til Galapagos, dyr og natur!

 

En tanke om “Traditioner og fødselsdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *