Krydstogter

Generelt er vi ikke de helt store tilhængere af all-inclusive ferier, herunder krydstogter. Vi har dog måtte sande (som så mange andre med barn/børn) at det er meget rart med en fast base, når man er afsted i længere tid. Samtidig får man mulighed for at komme ud og få et glimt af forskellige lande/steder i det område, man sejler rundt.

En af de ting, vi godt kan lide ved et krydstogt er at man har samme seng og samme værelse i flere dage – det giver lidt ro både ift. at pakke ud og pakke ned, men også ift. at have den samme seng når barnet skal sove.

Der findes rigtig mange sider, som sammenligner de bedste tilbud, vi har remset et par af dem op nederst på siden. Vi vil dog anbefale, at man er opmærksom på et par ting:

 • Undersøg hvor mange dage man er på havet
  Det ikke nødvendigvis fedt at booke en uges cruise og så være på vandet i tre eller fire af dagene – medmindre man selvfølgelig er fan af at sidde og spise det samme mad og bade i den samme pool som de øvrige 1-3.000 andre gæster.
 • Tjek sæsonen og forbered jer på ændringer
  Rejser man i hurricane season (juli-september) fra USAs østkyst, så skal man forberede sig på at ruten er vejledende, i nogle tilfælde meget vejledende. Vi oplevede f.eks. at vores rute ændrede sig to gange i ugen op til og et par gange undervejs på vores sejltur. Vi endte således kun med at besøge ét af de oprindeligt planlagte fire stop. Heldigvis fik vi tre andre (og, synes vi) bedre stop istedet, så det er lidt lotto. Vi hørte dog også om andre, som endte med at tilbringe flere dage, end planlagt på havet uden stop…
 • Prisen er IKKE prisen…
  Bestiller man i USA, så er selskabet ikke underlagt de samme regler, som vi kender i DK/EU. Den gode pris omfatter ikke nødvendigvis alle skatter og afgifter, ligesom den yderst sjældent omfatter drikkepenge (15-20%)
 • Kom væk når I går i land
  Ønsker man at opleve noget reelt og få et indtryk af det sted, hvor man er landet, så anbefaler vi (på trods af selskabernes mange advarsler om det ene eller det andet) at man holder sig fra krydstogtselskabets pakketilbud. Vi foreslår, at man i stedet går ud på gaden og finder en registreret taxa og laver en aftale om at besøge noget andet, lokalt eller hvad man er i humør til – ofte har taxachaufførerne et godt kendskab til, hvad der er værd at se, eller vil gerne vise en noget lokalt, som ikke får besøg af resten af krydstogtskibets passagerer. Man skal være opmærksom på at være tilbage ved skibet i god tid(!), men så er der også rigtig mange penge at spare (50-70% af selskabets priser, hvis man er to-tre personer). Vi havde rigtig mange sjove oplevelser – det ene sted (Cozumel), valgte vi bare at leje en bil selv og køre rundt på øen. Husk at der kan forhandles om alt – næsten alle steder, så tag jeres bedste forhandler-fjæs på, og forsøg at presse prisen (et af de eneste steder vi endnu ikke har haft succes med at forhandle om prisen, er på et posthus, men det skal nok også ske 🙂 ..)

 

Links til sammenligningssider. Husk at Carnival ejer flere af de andre selskaber, så hvis det hele virker lidt orkestreret, så er der nok en grund til dette:

http://www.cruise.com

https://cruiseweb.com/deals/cruise-deals

https://www.cruisecritic.com/bargains/

http://www.cruise-compare.com/Cruise/Deals

Derudover kan man også være heldig at finde et cruise, som lige passer med ens rejsedatoer på http://www.groupon.com/Getaways